Rijp je eigen vlees

Slagerij de Smokerie is een van de weinige slagers in Nederland met een dry aged kast. Rund- en varkensvlees worden gerijpt in een speciale rijpingskast. Het resultaat: lekkerder, malser, puurder vlees…een intense smaaksensatie.

Het vlees dat na het dry ageing proces uit de cel komt, is nog niet direct klaar voor consumptie. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er aan de buitenkant zwart uit. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Uiteraard zorgen we niet alleen voor een optimale smaakbeleving maar zorgen we dat het vlees er ook smakelijk uitziet.

In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebruikelijk was – enkele weken rijpen. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale koelcel. En dit wordt dry ageing genoemd. Wij rijpen graag jouw vlees. Nog 'puurder', nog meer smaaksensatie!